Projects

Munja Business Challenge 2021: Održano osmo državno takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu

19.05.2021.

Dana 06.05.2021. godine održano je osmo državno takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu pod nazivom Munja Business Challenge. Ukupno se takmičilo 13 timova iz cijele Bosne i Hercegovine, a stručni žiri je izabrao 5 najboljih koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na regionalnom takmičenju “Poslovni izazov Zapadnog Balkana” (uz učešće Srbije, Crne Gore i Hrvatske) koje će biti održano  17. – 18.05.2021.

Stručni žiri sastojao se od pet članova:

  1. Majda Mujanović Babović – BH Futures Foundation
  2. Maja Đukić Tursunović  – Telemach
  3. Danijel Petrović – MM Consulting
  4. Elvedina Muratović – ZEOS eko-sistem (www.zeos.ba)
  5. Adna Ahmedić Kadić – CS Kutcha

Timovi su imali zadatak da osmisle biznis proizvod ili uslugu koja se temelji na recikliranju ili/i ponovnom korištenju materijala ili predmeta s kojima se stvara nova vrijednost. Biznis je morao biti profitabilan, ali i izvodiv u Bosni i Hercegovini.

Pet timova koji su po mišljenju stručnog žirija najbolje ispunili zadatak i koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana su sljedeći:

  1. Srednjoškolski centar Vogošća – uz podršku mentorice Razije Zukanović
  2. Prva gimnazija u Zenici – uz podršku mentorice Tajre Osmanagić
  3. Građevinsko-geodetska škola Tuzla – uz podršku mentorice – Lejle Kolić
  4. Srednja škola Jablanica – uz podršku mentorice Hane Hodžić
  5. JU Srednjoškolski centar Hadžići – uz podršku mentorice Tajre Osmanagić

Pobjedničkim timovima želimo sreću u nastavku takmičenja!

Aktivnost se realizuje u okviru projekta Eko-škole, koji realizuje Inkubator društvenih inovacija Munja, uz podršku kompanije ZEOS eko-sistem, prvog ovlaštenog operatera sistema za upravljanje električnim i elektronskim otpadom i partnera Coca-Cola HBC B-H, Tretrapak i EKOPAK.


Related news:

Projekat edukacije u EKO školama širom FBiH o e-otpadu
ZEOS eko-sistem d.o.o., u službi ovlaštenog operatera za upravljanje i zbrinjavanje e-otpada u Federaciji Bosne i Hercegovine, je 10. januara 2020. godine u saradnji sa Udruženjem Inkubator društvenih inovacija MUNJA potpisao ugovor o saradnji vezan za edukaciju i pravilno odlaganje električnog i elektronskog otpada u osnovnim i srednjim školama Bosne i Hercegovine.


More news

Share content