Završna aktivnost projekta Mali ambasadori okoliša

U periodu od 28.11.2019 – 14.09.2021. godine nosioc projekta C.I.B.O.S. d.o.o. u saradnji sa partnerom ZEOS eko-sistem d.o.o. je organizovao ekološko edukativni projekat u oblasti zaštite okoliša i pravilnog odlaganja otpada. Cilj projekta bio je razvoj ekološke svijesti najmlađih učesnika našeg društva, učenika Osnovne škole Osman Nuri Hadžić, kroz angažman djece i njihov zajednički rad uz radionice i praktične primjere reciklaže.

Learn more

Reciklirajte stare velike kućanske aparate uz popust u Gorenje STUDIJIMA – projekat Staro za novo

Nakon dvije godine uspješnih rezultata ekološko-prodajne akcije "Staro za novo s popustom" u kojoj je prikupljeno 4.679 komada velikih kućanskih aparata ili 242.310 kg električne i elektronske opreme u Bosni i Hercegovini, koja je bezbijedno i u skladu sa propisima zbrinuta, a sve u cilju smanjenja negativnog utjecaja električnog i elektronskog otpada na okoliš i čuvanja prirodne sredine, odlučili smo se da nastavimo ovu akciju i u ovoj godini.

Learn more

Svjetski dan čišćenja - počisti i svoj elektronski otpad

Svjetski dan čišćenja (World Cleanup Day) je ekološki pokret kojeg je svjetski Let's Do It tim započeo 2018. godine sa ciljem da našu planetu očisti od otpada i podigne ekološku osviještenost njenih stanovnika. Do sada je ovaj pokret ujedinio aktiviste iz 180 zemalja, koji organizuju akcije čišćenja u septembru širom svijeta. Ove godine Svjetski dan čišćenja obilježava se 18. septembra, a Let's Do It tim će u našoj zemlji organizovati i koordinisati akcije čišćenja na više od 30 lokacija širom BiH.

Learn more

Annual reports

DO NOT PILE UP, RECYCLE!