Kako smanjiti račun za struju?

Obična sijalica godišnje potroši 27 KM struje, dok jedna LED sijalica godišnje potroši 3 KM struje. Istina da su u prosjeku nešto skuplje, ali proizvođači daju garanciju i do 3 godine na njih, zbog toga mislimo da je LED pravi izbor. Je li vam savjet korisan? Pokažite nam to jednostavnim #share.

Saznaj više

AYA EL-BATOUT, osnivačica “Trashchallenge”

“Iskoristila bih ovu priliku da ljudi fotografišu i pošalju fotografije ili objave na grupu TrashChallenge - OSVIJESTI SE - Eko Akcije kako bismo imali lakši pregled koja je lokacija sljedeća, iako ima otpada na svakom koraku. Dodala bih da isto tako nudimo uslugu prijevoza e-otpada do kontejnera koje nam je omogućila kompanija ZEOS eko-sistem za sve ljude koji nisu u mogućnosti iz bilo kojeg razloga to obaviti sami”, kaže Aya El-Batout. Hvala ti Aya El Batout👏TrashChallenge!

Saznaj više

Zašto je BARIJ opasan?

Barij se  koristi u matičnim pločama, konektorima, katodnim cijevima (CRT) TV i monitora, kako bi zaštitio korisnike od zračenja. Utiče na oticanje mozga, oštećenje mišića, jetre, srca i slezene. Je li vam savjet korisan? Pokažite nam to jednim #share.

Saznaj više

Godišnji izvještaji

Ne gomilaj - recikliraj!