Activities

Projekat: "Planeta protiv plastike" - Obilježen Dan planete Zemlje 22. april

22.04.2024.

Povodom Dana planete Zemlje (22. april), KJKP Rad d.o.o. Sarajevo je u saradnji sa partnerima ZEOS eko-sistem d.o.o. i Ekopak d.o.o., a u okviru projekta "Planeta protiv plastike" organizovao završnu manifestaciju sa ciljem ukazivanja na mogućnost reciklaže svih kategorija otpada.

Na ovaj način želimo prenijeti poruku našem stanovništvu da otpad nije smeće, jer je kategorije poput ambalaže i električnog i elektronskog otpada moguće reciklirati.

Veliki je problem što se ova vrsta otpada još uvijek nepravilno odlaže u kontejnere sa miješanim otpadom, te zbog toga završava na deponiji.

Neka svaki dan bude Dan planete Zemlje, jer svaki dan (ne)svjesno zagađujemo okoliš.

Svoj elektro otpad možete odložiti na adresi Paromlinska 64, besplatno, ili koristiti ZEOS-ovu uslugu sa kućne adrese za količine >5kg, također besplatno. Narudžbu popunite na www.zeos.ba

 


Related news

Planeta protiv plastike: Obilježavanje dana planete Zemlje 22.04.2024
Partneri, sponzori i učesnici obilježavanja Projekta Dan planete Zemlje 22.04.2024. godine na temu „Planeta protiv Plastike“, obavještavamo Vas da sa današnjim danom počinjemo realizaciju naših Projektnih aktivnosti, te shodno sa tim proslijeđujemo Vam detaljni uvid u realizaciju istih sve do završne manifestacije


Održan sastanak sa predstavnicima KJKP Rad d.o.o. Sarajevo povodom obilježavanja Dana planete Zemlje
Jučer je, dana 21.02.2024. godine održan sastanak sa predstavnicima KJKP Rad d.o.o. Sarajevo, a povodom organizacije projektnih aktivnosti očuvanja okoliša i unapređenja ekološkog stanja lokalne zajednice u Kantonu Sarajevo.


More news

Share content