Projekti

Prvi izvoz tv-monitora iz BiH

22.11.2018.

20.11.2018.  ZEOS eko-sistem d.o.o. je organizovao prvi izvoz televizora i monitora, koji spada u kategoriju opasnog otpada pod klasifikacijskim brojem 16 02 13*, iz Bosne i Hercegovine.

 

Televizori i monitori u svom sastavu imaju olovno staklo koje predstavlja opasnu komponentu.

 

Ukupna količina, od cca 25 tona e-otpada koji je prošao I stepen obrade u BiH od strane ovlaštenih sakupljača operatera, je pripremljena i transportovana u kompaniju AGRO DRISA GmbH Dresten, Njemačka, gdje je nastavljen proces reciklaže uz pažljivo zbrinjavanje opasnih komponenti.

 

Izvoz na II stepen prerade se realizuje putem našeg ovlaštenog sakupljača KEMIS-BH d.o.o., firme koja je najveći izvoznik opasnog otpada iz Bosne i Hercegovine u zemlje Evropske Unije. Izvoz se vrši zbog nepostojanja infrastrukture za preradu ove kategorije otpada u Bosni i Hercegovini.

 

Vrlo je bitno napomenuti da je uloga operatera, koji ispunjava svoju svrhu, po ovom pitanju vrlo važna zbog kontrole toka svih kategorija otpada, koji su do sada završavali na deponijama Bosne i Hercegovine.

 

Pored televizora i monitora, ZEOS eko-sistem d.o.o. zbrinjava velike kućanske aparate, male kućanske aparate, rashladne aparate i sijalice (visokointenzivne i fluorescentne).

 

Ukoliko posjedujete određene količine e-otpada preuzmite nalog ovdje i kontaktirajte nas.

 

Povežimo se:

Internet stranica: http://bit.ly/zeos-ba

Facebook: http://bit.ly/zeos-fb

Instagram: http://bit.ly/zeos-instagram

Twitter: http://bit.ly/zeos-twitter

Linkedin: http://bit.ly/zeos-linkedin

Youtube: http://bit.ly/zeos-youtube

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj