Projekti

Svjetski dan zaštite zemljišta 5.12.2017.

16.12.2017.

U okviru realizacije projekta  „Naviku usvojimo – EE otpad odvojimo“ kojeg provodi Centar za okolišno održivi razvoj (COOR) u saradnji sa ZEOS eko-sistem i podršku Općine Novo Sarajevo u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, 5. decembra ove godine, svečano je obilježen Međunarodni dana volontera i Svjetski dan tla.

Manifestaciju je svečano otvorio načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, koji je tom prilikom istakao značaj podizanja ekološke svijesti  i svijesti o važnosti volontiranja kod mladih, čemu je svakako pružen doprinos i ovim projektom.

Glavni cilj projekta je doprinijeti poboljšanju stanja okoliša i podizanju ekološke svijesti građana o selektivnom prikupljanja elektronskog otpada. U sklopu manifestacije održana je i panel diskusija pod nazivom „Vizija, aktivnosti i održivost eko-mreža obrazovnih institucija i organizacija civilnog društva  u Općini Novo Sarajevo“. U holu Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo održan je sajam na kojem su učesnici predstavili svoje aktivnosti i projekte koje su realizovali iz oblasti zaštite okoliša sa zajedničkom porukom „Volontiraj u brizi za okoliš“.  Svi prisutni su imali priliku i posjetiti edukativno multimedijalno vozilo E-transformer, na Vilsonovom šetalištu kod Ljetne pozornice.

Općina Novo Sarajevo finansijski je podržala projekat  „Naviku usvojimo – EE otpad odvojimo“  udruženja COOR i društva ZEOS eko-sistem d.o.o.

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj