Aktivnosti

Održan sastanak sa predstavnicima KJKP Rad d.o.o. Sarajevo povodom obilježavanja Dana planete Zemlje

22.02.2024.

Jučer je, dana 21.02.2024. godine održan sastanak sa predstavnicima KJKP Rad d.o.o. Sarajevo, a povodom organizacije projektnih aktivnosti očuvanja okoliša i unapređenja ekološkog stanja lokalne zajednice u Kantonu Sarajevo.

Projekat će imat za cilj uključenje srednjih škola u Kantonu Sarajevo, kako bi se učenici upoznali sa principima održivosti procesa pravilnog odlaganja otpada i reciklaže. Planirane aktivnosti će ove godine biti fokusirane na reciklažu plastike, a osim radionica u školama biti će organizovane i akcije čišćenja određenih područja i sadnja sadnica.

Cilj nam je projektnom prenijeti važnu poruku koja glasi: Odvajaj, jer se reciklira!

ZEOS eko-sistem d.o.o., u službi ovlaštenog operatera za e-otpad u Federaciji Bosne i Hercegovine, pružiti će punu podršku projektu, posebno u oblasti osvještavanja i prenosa važnih informacija stanovništvu, kako bi se pozitivno uticalo na stvaranje svjesne lokalne zajednice, kojoj je čista životna sredina prioritet.

Pored raznih projektnih aktivnosti, ZEOS eko-sistem kontinuirano doprinosi povećanju stepena reciklaže elektro otpada u FBiH, tako da su prethodno uspostavljene usluge besplatnog odlaganja elektro otpada sa kućne adrese i sa adrese kompanije. Potrebno je samo da se popuni nalog ovdje.

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj