Aktivnosti

Ukupno do sada prikupljeno i predato 400 starih aparata u našoj ekološkoj akciji

29.04.2019.

U mjesecu obilježavanja „Dana planete Zemlje“, Gorenje i ZEOS eko-sistem prikupili i predali na reciklažu 87 velikih kućanskih aparata u Bosni i Hercegovini
 
Ukupno do sada prikupljeno i predato 400 starih aparata u ovoj ekološkoj akciji.
 
Uspješan tok ekološke akcije „Staro za novo s popustom“  koju ZEOS eko-sistem d.o.o. realizuje u saradnji sa Gorenje Commerce d.o.o. u svim Gorenje STUDIJIMA,  nastavljen je i u mjesecu u kojem je obilježen svjetski „Dan planete Zemlje“. 


Upravo na taj dan, 22.aprila, na reciklažu smo predali 30 komada velikih kućanskih aparata, što je sa 57 komada predatih početkom ovog mjeseca ukupno 87 komada velikih kućanskih aparata, čime je ukupan broj prikupljenih aparata dosegao 400 komada, te smo sada na 40% godišnjeg cilja #1000recikliranihaparata u Bosni i Hercegovini. 

Ukupna količina predatih starih aparata na reciklažu u kilogramima od početka akcije u novembru prošle godine pa do kraja aprila iznosi 24.192 kg! 

Gorenje i ZEOS eko-sistem zajedno sa kupcima Gorenje aparata, ovom ekološkom akcijom daju izuzetan doprinos očuvanju životne sredine i edukaciji potrošača o važnosti pravilnog postupanja sa aparatima nakon prestanka njihovog korištenja. Bitno je istaći da je Gorenje ovom akcijom stimulisalo potrošače za kupovinu aparata višeg energetskog razreda u svojim maloprodajama, čime je osim zbrinjavanja starog aparata na zakonom propisan način, ostvarena i dodatna ušteda energije i napravljen pomak ka očuvanju životne sredine i eko sistema u Bosni i Hercegovini.

Već sada je primjetan veliki odziv građana u Bosni i Hercegovini, koji su voljni kupiti novi aparat višeg energetskog razreda uz popust odobren za  predati stari aparat. Do kraja ove zajedničke akcije ostalo je još sedam mjeseci, tako da smo sigurni da ćemo do kraja akcije ostvariti zajednički postavljeni cilj sa početka projekta:

 #1000recikliranihaparata u Bosni i Hercegovini.

U svim Gorenje STUDIJIMA su postavljeni kontejneri za e-otpad tzv. Zeleni namještaj u koje građani prilikom svoje kupovine mogu odložiti sve male aparate, mobitele, punjače, baterije ili sijalice. Lokacije pogledajte OVDJE.

Više o projektu i kako ostvariti dodatni EKO popust ukoliko svoj stari aparat iste vrste zamijenite novim, energetski efikasnijim aparatom pogledajte OVDJE.

Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj