Projects

ZEOS eko-sistem podržao Svjetski dan čišćenja BiH kroz projekat Let's Do It BiH

20.09.2021.

Ovogodišnji Svjetski dan čišćenja obilježen je 18. septembra  širom planete, a u Bosni i Hercegovini je prošao u radnoj atmosferi na 30 lokacija u velikoj volonterskoj akciji „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“. Više od 2000 volontera je uprkos kiši i nepovoljnim vremenskim uslovima na većini lokacija, zajedničkim snagama prikupilo 2.000 tona otpada i na jedinstven način poručilo našim sugrađanima da se smeće samo baciti neće.

Udruženje građana „Ruke“ koje u našoj zemlji provodi Let’s Do It aktivnosti ovim povodom je na simboličnom Danu otvorenih kontejnera sarađivalo sa drugim organizacijama i neformalnim udruženjima.

Zahvaljujući kampanji na društvenim mrežama, Let’s Do It tim motivisao je naše sugrađane da Nalazi grada budu uredni i kroz njihove individualne akcije, te su zainteresovani ljudi koji nisu imali priliku biti dio organizovanih terenskih akcija imali priliku organizovati svoje mini akcije.

Bosna i Hercegovina jedna je od 180 zemalja širom svijeta, koja se terenskim volonterskim akcijama pridružila Svjetskom danu čišćenja. Let’s Do It BiH, u saradnji sa mnogobrojnim partnerima, udruženjima i pojedincima organizovao je akciju „Očistimo zemlju za 1 dan“ na više od 30 lokacija širom zemlje kako bi istakao važnost ove teme i promovisao volonterski angažman mladih.

Ove godine jedan od partnera je bio i ZEOS eko-sistem d.o.o., zbog čega su građani na lokacije čišćenja imali mogućnost da donesu i pravilno odlože sve svoje stare električne i elektronske uređaje.

Akcije čišćenja su se održale u Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Bosanskoj Krupi, Goraždu, Gračanici, Bijeljini, Kozarcu, Doboj Istoku, Donjem Vakufu, Boračkom jezeru, Konjicu, Prijedoru, Doboju, Kaknju, Teočaku, Brčkom, Puračiću, Tomislavgradu, Sanskom Mostu, Neumu, Cazinu, Zenici, Bosanskom Petrovcu, Jajcu, Palama, Trebinju i Žepču.

Na ovaj dan je poslana važna poruka da je moć običnog čovjeka velika i da zajedničkim snagama možemo učiniti puno toga. 

Sve aktivnosti udruženja Ruke (Let's Do It) možete pogledati ovdje: https://letsdoit.ba/

More news

Share content