Activities

Manifestacija u Centru Vladimir Nazor

20.12.2017.

Nakon postavljanja specijalnih kontejnera za e-otpad, dana 18.12.2017. organizovana je manifestacija u velikoj sali Centra Vladimir Nazor, gdje je nakon pripremljenih nastupa od strane učenika Centra, upriličena dodjela diploma za najbolje predmete napravljene od e-otpada, koje su izradili učenici škola iz Općine Novo Sarajevo, u okviru projekta Naviku usvojimo - EE otpad odvojimo.

Za najbolji rad proglašen je rad učenika OŠ 'Velešićki heroji', drugo mjesto pripalo je Centru 'Vladimir Nazor', dok treće mjesto dijele osnovne škole 'Grbavica I' i 'Grbavica II'. Četvrto mjesto pripalo je OŠ 'Čengić Vila I', a rad učenika OŠ 'Malta' zauzeo je peto mjesto.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo je istakao kako je Općina Novo Sarajevo prepoznala važnost ovog projekta s obzirom na to da je riječ o prvim kontejnerima za EE otpad u Kantonu Sarajevo, ali i BiH, podsjećajući da je realizacija istog u skladu sa općinskim Planom upravljanja otpadom za period 2016-2021. godina.

Projekat se realizovao u saradnji ZEOS eko-sistem d.o.o. i Centra za okolišno održivi razvoj uz podršku Općine Novo Sarajevo.


More news

Share content