Projekti

Eko akcija "STARO ZA NOVO S POPUSTOM" u Gorenje STUDIJIMA u saradnji sa ZEOS eko-sistem d.o.o.

12.04.2020.

Kao društveno odgovorna kompanija svjesni smo činjenice da dosta otpadne električne i elektronske opreme završava na mjestima koja nisu predviđena za tu vrstu otpada. U saradnji sa našim partnerom Gorenje Commerce d.o.o. osmislili smo ekološku akciju u kojoj će svi kupci u Gorenje STUDIJIMA sa početkom od 13. aprila 2020 godine (i trajanju u periodu od 1 godine) imati mogućnost povoljnije kupovine novog aparata uz ekološki popust za predaju starog aparata bilo koje robne marke, po principu "jedan za jedan". 

Prilikom kupovine novog aparata u Gorenje STUDIJIMA možete se odlučiti za kupovinu po sistemu "Staro za novo s popustom" gdje ćete npr. za kupovinu nove mašine za pranje rublja uz povrat svog starog aparata, npr. frižidera, (koji može biti bilo koje druge robne marke ili vrste iz grupe obuhvaćenih aparata akcijom) ostvariti dodatni "Eko popust" od 5% na maloprodajnu cijenu novog aparata, koji se sabira sa ostalim popustima. U sklopu ove akcije moguća je kupovina novih velikih kućankih aparata uz predavanje starog aparata: 

 • mašine za pranje rublja,
 • mašine za sušenje rublja,
 • kombinovane mašine za pranje i sušenje rublja,
 • mašine za pranje posuđa, štednjaci (električni ili kombinovani), 
 • pećnice, klime, (NOVO)
 • oprema za hlađenje i zamrzavanje (frižideri, zamrzivači i škrinje).

U Gorenje STUDIJIMA i Gorenje PRODAVNICI u saradnji sa ZEOS eko-sistem d.o.o. postavljen je zeleni namještaj/kontejneri za zbrinjavanje sitne električne opreme, sijalica i baterija, te tu možete besplatno predati tu vrstu e-otpada na dalje ekološko postupanje i reciklažu.

Kupovina po ovoj akciji vrši se po principu "1 za 1", što znači da možete za jedan stari aparat ostvariti popust za kupovinu samo jednog novog aparata, aparati ne moraju biti iste vrste. Gorenje Commerce d.o.o. sa svojim maloprodajnim mjestima Gorenje STUDIO i Gorenje PRODAVNICA ne naplaćuje usluge preuzimanja i recikliranja preuzetog starog aparata. Dostavna služba će prilikom isporuke novog kupljenog aparata besplatno preuzeti stari aparat, a mi ćemo se pobrinuti da isti bude zbrinut na potpuno ekološki prihvatljiv način.

Prilikom kupovine novog aparata po ovoj akciji potrebni su nam sljedeći podaci o vašem starom aparatu koji predajete u zamjenu za Eko popust: vrsta aparata, proizvođač, kratak opis trenutnog stanja aparata i eventualni nedostatci (npr. oštećenje, nedostatak poklopca, vrata i sl.). U zamjenu za predaju starog aparata se kupcima odobrava popust na kupovinu novog aparata Gorenje i nije moguća zamjena za novac. Obračun "Eko popusta" u iznosu 5% se računa na maloprodajnu vrijednost novog aparata. Ovaj popust se sabira sa ostalim popustima (akcijski popusti i popust za gotovinsko plaćanje).

Ova akcija se ne primjenjuje za ocijenjene aparate i aparate na rasprodaji.

Ovom akcijom nisu obuhvaćeni: 

 • ploče za kuhanje, 
 • kuhinjske nape, 
 • šporeti na čvrsto gorivo,
 • mali kućanski aparati,
 • usisivači,
 • mikrovalne pećnice i 
 • bojleri.

Uslovi za primjenu ekološko-prodajne akcije "Staro za novo s popustom"

 • Krajnji kupac koji kupuje novi aparat uz primjenu ove akcije, dužan je prilikom kupovine u trgovini da sa trgovcem popuni elektronski formular sa podacima potrebnim za realizaciju kupovine na kasi trgovine;
 • Kupac mora pripremiti stari aparat za preuzimanje dostavnoj službi Gorenje Commerce d.o.o. na istoj adresi isporuke novog aparata i u stanju kako je opisan u Formularu;
 • U slučaju da dostavna služba Gorenje Commerce d.o.o. utvrdi da stari aparat nije identičan onome iz Formulara, Gorenje Commerce d.o.o. ima pravo kupcu odbiti preuzimanje takvog aparata i tražiti finansijsku naknadu obračunatog Eko popusta;
 • Ovaj popust se može koristiti samo za jedan aparat. Prilikom istovremene kupovine više velikih kućanskih aparata, Eko popust se priznaje samo na onaj broj aparata koliko je predato starih aparata "1 za 1" za koje važi ova akcija, aparati koji se mijenjaju ne moraju biti iste vrste, npr. može se mijenjati mašina za frižider i sl.
 • Stari aparat na sebi mora imati sve važne komponente kao što su motor, kompresor i sl. Aparat i komponente na njemu ne moraju biti ispravne.
 • Za ugradbene aparate koji su obuhvaćeni ovom akcijom, kupac je dužan da sam obezbijedi demontažu ugradbenog aparata i da isti bude pripremljen za preuzimanje dostavnim službama prilikom isporuke novog aparata. Dostavna služba Gorenja ne vrši demontažu i ugradnju novog ugradbenog aparata.

Ponudu Gorenje aparata pogledajte ovdje: https://www.gorenje.ba/proizvodi


Povezane vijesti:

Nastavak uspješne ekološke akcije „STARO ZA NOVO S POPUSTOM“
U prošloj godini je prikupljeno i reciklirano 1.789 komada (107.033 kg) starih velikih kućanskih aparata u Bosni i Hercegovini Nakon uspješnih prošlogodišnjih rezultata zajedničke ekološke akcije „Staro za novo s popustom“ koju su sproveli Gorenje Commerce d.o.o. u svojim maloprodajnim objektima „Gorenje STUDIO“ u saradnji sa ovlaštenim sistem operaterom ZEOS eko-sistem d.o.o., najavljen je nastavak ove akcije i u ovoj godini.


Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj