Aktivnosti

Gdje kupujem, tu recikliram - informativni video

05.10.2020.

Saznajte više informacija o kampanji koju provodimo zajedno sa našim partnerima, društveno odgovornim trgovinama u kojima se nalazi naš Zeleni namještaj i ostalim trgovinama koje prodaju električnu i elektronsku opremu.

Vrlo je bitno znati da se mali aparati ne odlažu u obične komunalne kontejnere, već da postoji namjenska infrastruktura postavljena za njih, kao i plinske sijalice. 

Jeste li do sada koristili Zeleni namještaj? To su posebni vertikalni kontejneri u većim društveno odgovornim trgovinama za besplatno odlaganje malih aparata 20x12 cm, plinskih sijalica i/ili baterija.

Postoji li kontejner u tvojoj blizini? Klikni ovdje i saznaj lokacije kao i sve detalje o kampanji: https://zeos.ba/bs/5/news/457/kampanja-gdje-kupujem-tu-recikliram.
 
✅OBI (Bau & Garten)
✅BINGO
✅Elektro Centar 
✅ELEKTRO-JURIĆ 
✅ELEKTRO-MILAS 
✅ELMARK GROUP 
✅Gorenje Commerce 
✅KONZUM 
✅MANEDRA-COMPANY 
✅Mercator BH 
✅OrbiterG 
✅Penny Plus

Oni su društveno odgovorni, a ti?

#GdjeKupujemTuRecikliram #ZeleniNamještaj
#EWasteDay #PassItOn #Akcija #Kampanja #Ekologija #Otpad #Reciklaža

Uključite se u kampanju, informišite svoje prijatelje, pratite nas, reciklirajte svoj e-otpad i podijelite naš sadržaj na društvenim mrežama FacebookInstagramLinkedinTwitter ili Youtube.


Povezane vijesti

Kampanja: Gdje kupujem, tu recikliram
O kampanji - Od mjeseca oktobra 2020. godine ovlašteni operater za zbrinjavanje električnog i elektronskog otpada ZEOS eko-sistem, putem svoje mreže za sakupljanje i dvanaest društveno odgovornih kompanija: Bau & Garten (OBI), BINGO, Elektro Centar, ELEKTRO-JURIĆ, ELEKTRO MILAS, ELMARK GROUP, Gorenje Commerce, KONZUM, MANEDRA-COMPANY, Mercator BH, Orbiter G i Penny Plus, provodi ekološko-edukativnu kampanju „Gdje kupujem, tu recikliram“.


Penny plus Blažuj je dobio kontejnere za električni i elektronski otpad
Kupujete li u Penny plus i Penny marketi Blažuj? Sada imate mogućnost da tu besplatno odložite svoje male aparate (20x12 cm) i plinske (štedne, fluo i led sijalice).


Kontejneri za električni i elektronski otpad u Bingo City Centru Sarajevo
Uskoro počinje kampanja Gdje kupujem, tu recikliram (od 1. oktobra), tim povodom se u naš tim uključio i VELIKI Bingo City Center Sarajevo.


Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj