Aktivnosti

Kontejneri za električni i elektronski otpad u Općini Stari Grad Sarajevo

29.06.2020.

Svi građani imaju mogućnost da svoj elektro otpad (elektronički otpad) besplatno odlože u ZEOS-ove ulične kontejnere. Dimenzije otpada koji može stati u kontejner su 45x45 cm.

 

Ulični kontejneri u Općini Stari Grad Sarajevo se nalaze na sljedećim lokacijama:

- Zelenih beretki 10, preko puta Općine Stari Grad Sarajevo
- Bistrik iznad broja 50, ispod OŠ Edhem Mulabdić
- Safvet-bega Bašagića 69, kod bivše Kineme, zeleni otok

Sve lokacije mjesta za reciklažu električnog otpada u FBiH pogledajte ovdje.

Šta sve potpada pod električni i elektronski otpad pogledajte ovdje.


Povezane vijesti

Gdje se nalaze kontejneri za elektronski otpad u Općini Centar Sarajevo?
Ukoliko imate male kućanske aparate, IT opremu, alate ili električne igračke spremne (dimenzija 45x45 cm) za reciklažu, na karti ovdje pronađite najbliže mjesto za odlaganje električnog i elektronskog otpada (elektro otpada, elektroničkog otpada). Lokacije za odlaganje postoje širom FBiH, a adrese kontejnera u Općini Centar pogledajte ispod:


Gdje reciklirati električni otpad u Sarajevu
Da li ćeš odložiti svoj aparat na deponiju ili u kontejner za reciklažu, izbor je na tebi. U nastavku pogledajte gdje se nalaze kontejneri za električni otpad (dimenzija 45x45 cm) u Općini Novo Sarajevo: - Paromlinska, Dolac Malta, kod Gorenje Commerce d.o.o. - Džemala Bijedića 73, Čengić Vila, zeleni otok - Ložionička 16, Garaža TC Mercator - Topal Osman-paše 14, u blizini slastičarne Palma - Hamdije Čemerlića 45, u blizini restorana Paper Moon - Zmaja od Bosne 7, smetljarnik Importanne centra


Kontejner za električni i elektronski otpad: BBI Centar (etaža -1)
Novi kontejner za električni otpad je postavljen u garaži BBI Centra (etaža -1), u njega može da se odloži 300 kg malih aparata, IT opreme i baterija, a super je što mu možete prići i automobilom. Sve lokacije kontejnera pogledajte ovdje.  


Gdje odložiti velike kućanske aparate: pronađite reciklažno dvorište na Otoci
Imate stari veliki kućanski aparat i želite ga se riješiti? To sada možete učiniti besplatno na našem reciklažnom dvorištu na Otoci. Adresa Džemala Bijedića 144, radno vrijeme je pon-sub od 7,30 do 16 sati. Na reciklažnom dvorištu možete odložiti i rashladne uređaje, male aparate, sijalice kao i TV - monitore. Sve lokacije pogledajte ovdje.


Pogledaj sve novosti

Podijeli sadržaj